SANEFIT

DOKUMENTACJA DLA ZAKŁADÓW FRYZJERSKICH

Planujesz otwarcie zakładu fryzjerskiego? Idealnie trafiłeś!

Pomożemy Ci przybliżyć się do osiągnięcia celu.

Dlaczego jesteśmy Ci potrzebni?

Na samym początku należy sprawdzić czy dany lokal jest odpowiedni pod planowaną działalność. Istnieje wiele uwarunkowań budowlanych i sanitarnych, a także aspektów bezpieczeństwa, które lokal musi spełniać aby mógł zostać pozytywnie zakwalifikowany. Często jest to czasochłonny proces, a dodatkowo bez znajomości odpowiednich przepisów i wymagań będzie to tak naprawdę nie możliwe. U Nas masz to jak w banku! Przeprowadzimy za Ciebie pełny audyt lokalu pod kątem jego przydatności pod planowaną działalność.

Otwierając działalność związaną z branżą gastronomiczną trzeba właściwie zaplanować rozkład całego lokalu zważając na aspekty bezpieczeństwa. Często nie jest to jednak takie łatwe jakim mogłoby się wydawać. W tym celu należy stworzyć rozbudowany projekt technologiczny lokalu, który odzwierciedla układ lokalu, a zarazem jest zgodny z przepisami BHP oraz bezpieczeństwa żywności. Jeśli pozwolisz – zrobimy to za Ciebie i wykonamy profesjonalny projekt technologiczny Twojego lokalu.

Dodatkowo koniecznym będzie przedstawienie dla Sanepidu całej dokumentacji technologicznej z uwzględnieniem wielu istotnych aspektów sanitarno-higienicznych oraz budowlanych. Jest to dość skomplikowana kwestia dla osób nieposiadających odpowiednich kwalifikacji i umiejętności. Jednak decydując się na Nasze usługi nie musisz się o to martwić. Przygotujemy kompleksową dokumentację za Ciebie.

Przygotowany projekt technologiczny wymaga zaopiniowania przez rzeczoznawcę ds. sanitarno-epidemiologicznych. Zazwyczaj wiąże się to z dodatkowymi kosztami oraz przedłużeniem całego procesu odbioru  lokalu. U Nas masz to bez zbędnych komplikacji. Mamy w zespole rzeczoznawcę, który opiniuje projekty technologiczne.

Ponadto jedną z najistotniejszych kwestii są kontrole inspektorów sanitarnych. Musisz się na to przygotować! Na takich spotkaniach mogą pojawić się różne wątpliwości i pytania, których rozwiązanie wymaga odpowiedniej wiedzy. My przygotujemy Cię jednak również na tą ewentualność. Nigdy nie będziesz zaskoczony już żadną kontrolą!

Dlatego właśnie pozostajemy do Twojej dyspozycji!

Wskazane powyżej kwestie to Nasza codzienność. Zrealizowaliśmy już mnóstwo projektów technologicznych lokali, które zresztą zostały bez żadnych zarzutów odebrane przez Sanepid. Mamy za sobą również kilkadziesiąt przeprowadzonych audytów i konsultacji w zakresie prowadzenia działalności gastronomicznej. Przeprowadzimy za Ciebie cały ten skomplikowany proces i przygotujemy właściwą dokumentację oraz będziemy wspierać w nagłych sytuacjach. 

 

Potrzebujesz pomocy?

Jak działamy?

1

Zebranie niezbędnych informacji:

  • podczas wizyty/ spotkania
  • poprzez wywiad telefoniczny
  • za pomocą elektronicznego formularza

2

Ustalenie szczegółów związanych z dokumentacją – szczególnych preferencji, ewentualnych zapytań, warunków współpracy

3

Przygotowywanie dokumentacji – zazwyczaj czas realizacji takiego zlecenia to 14 dni

4

Przekazanie dokumentacji i projektów –

wraz ze szczegółowym omówieniem i wyjaśnieniem

5

Pomoc i wsparcie – w razie kontroli inspektorów sanitarnych oraz innych

kwestii związanych z lokalem

Do wszystkich projektów podchodzimy z pełnym profesjonalizmem.

Nigdy nie oferujemy gotowych, szablonowych projektów!

Natomiast zawsze realizujemy projekty w oparciu o indywidualne potrzeby

klientów dostosowując się do panujących warunków.

Oferujemy gwarancję na Nasze usługi, natomiast w razie jakichkolwiek wątpliwości

zawsze wyjaśniamy wszystkie szczegóły i próbujemy znaleźć rozwiązanie kompromisowe. 

Co zawiera dokumentacja?

Opis Produktów

Podstawowe informacje dotyczące wyrobu gotowego (jego sposobu przechowywania, podawania, obróbki technologicznej)

Schematy Procesów Technologicznych

Odzwierciedlenie procesu produkcyjnego

Analiza Zagrożeń

Informacje o możliwych do wystąpienia zagrożeniach związanych z procesem produkcji żywności

Wyznaczenie CCP i CP

CCP – krytyczne punkty kontrolne

CP – Punkty Kontrolne

Zasady monitorowania CCP i CP

Informacje o działaniach monitorująco-korygujących

Sposoby weryfikacji systemu

Określenie procedur sprawdzających prawidłowość funkcjonowania systemu HACCP

CHCESZ O COŚ ZAPYTAĆ?

Zadzwoń do Nas!

Oddział w Krakowie

Michał Sobieraj+48 500 075 771

Konsultacje i uzgadnianie projektów

Anna Ziętara +48 600 542 531  

Oddział w Lublinie

Agata Stojko +48 730 277 044

Możesz też napisać!