mgr inż.
mgr inż.
10 lat pracy jako pracownik Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej
w Lublinie i Krakowie, Odział Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
– Zawód: Technik Technologii Żywienia
– Specjalność: Żywienie Zbiorowe Otwarte/ Zamknięte
– Magister Inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
– Specjalność: termoplastyczna obróbka żywności
Szkoła Zawodowa w zawodzie Piekarz – uzyskanie tytułu MISTRZA
Technikum Technologii Żywienia
– Zawód: Technik Technologii Żywienia
– Specjalność: Żywienie Zbiorowe Otwarte/ Zamknięte
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
– Magister Inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
– Specjalność: termoplastyczna obróbka żywności
Prywatnie zapalony miłośnik motoryzacji
Ocena zakładów w zakresie układu funkcjonalnego i wyposażenia w oparciu o przepisy prawa żywnościowego celem wydania decyzji zatwierdzającej planowany przedmiotowy zakład
Kontrola wdrażania systemu jakości zakładów żywności i żywienia:
HACCP w oparciu o przepisy prawa żywnościowego dostosowanego do SANEPIDU
Kontrola stanu sanitarno – higienicznego obiektów żywienia, żywności, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością oraz kosmetyków w oparciu o przepisy prawa żywnościowego
Udział w dochodzeniach i opracowaniach ognisk zbiorowych
zatruć pokarmowych
Nadzór nad importem żywności oraz materiałów i wyrobów do
kontaktu z żywnością
Opracowywanie danych dotyczących zgłoszeń alarmowych o produktach niebezpiecznych w ramach systemu wczesnego ostrzegania RASFF
Nadzór nad jakością zdrowotną produkowanych i wprowadzanych do obrotu środków spożywczych z uwzględnieniem stosowanych substancji dodatkowych dozwolonych i warunków określonych w decyzjach Głównego Inspektora Sanitarnego
Ocena jakości zdrowotnej żywności produkowanej i wprowadzanej do obrotu handlowego w aspekcie urzędowej kontroli żywności oraz krajowego monitoringu
Prowadzenie czynności kontrolnych w obiektach typu żywnościowo – żywieniowych, produkujących materiały i wyroby do kontaktu z żywnością oraz kosmetyki w oparciu o przepisy prawa żywnościowego
Prowadzenie odpowiedniej dokumentacji dotyczącej postępowania administracyjnego w administracji zgodnie z procedurą i przepisami prawa żwynościowego
mgr inż.
mgr inż.
Przez 14 lat związana z Państwową Inspekcją Sanitarną.
– Wydział Inżynierii Lądowej
Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
– Wydział Inżynierii Lądowej
2016 r. – uzyskanie uprawnień Rzeczoznawcy ds. sanitarnohigienicznych
W 2020 r. dołączyła do zespołu Sanefit, gdzie odpowiada za
uzgodnienia projektów
W 2020 r. dołączyła do zespołu Sanefit, gdzie odpowiada za uzgodnienia projektów
Prywatnie ogromna miłośniczka książek, którym poświęca
każdą wolną chwilę
Prywatnie ogromna miłośniczka książek, którym poświęca każdą wolną chwilę
Udział w procedurze oceny oddziaływania przedsięwzięcia na środowisko
Opiniowanie dokumentacji projektowej pod względem wymagań higienicznych i zdrowotnych
Udział w procedurze strategicznej oceny oddziaływania na środowisko: uzgadnianie zakresu i stopnia informacji wymaganych w prognozie oddziaływania na środowisko, opiniowanie miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego oraz studiów uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego,
Wydawanie opinii, zaświadczeń o spełnianiu w obiektach wymagań fachowych i sanitarnych na podstawie przepisów szczególnych.
Kontrolowanie spełnienia wymagań higienicznych i zdrowotnych przy dopuszczaniu do użytkowania obiektów budowlanych
mgr inż.
mgr inż.
Ponad 11 lat pracy w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Świdniku i Lublinie
Ponad 11 lat pracy w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Świdniku i Lublinie
– Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
– Magister Inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
– Specjalność: Żywienie Człowieka i Dietetyka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
– Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
– Magister Inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
– Specjalność: Żywienie Człowieka i Dietetyka
Kurs pedagogiczny przeprowadzony przez Niepubliczną Placówkę Kształcenia Ustawicznego 32-700 Bochnia ul. Pod Lipką 5
Przeprowadzanie czynności kontrolnych w obiektach żywnościowo-żywieniowych
Ocena jakości zdrowotnej żywności produkowanej i wprowadzanej do obrotu w aspekcie urzędowej kontroli żywności
Prowadzenie dokumentacji dotyczącej postępowania administracyjnego i egzekucyjnego w administracji zgodnie z procedurą
Przygotowywanie dokumentacji nadzorowanych obiektów do przekazania do archiwum zakładowego
Przeprowadzanie ocen żywienia i ocen jadłospisów dla dzieci uczęszczających do placówek oświatowych i żłobków
Udział w dochodzeniach i opracowaniach ognisk zbiorowych zatruć pokarmowych
Oddział w Krakowie
Michał Sobieraj+48 500 075 771
Konsultacje i uzgadnianie projektów
Anna Ziętara +48 600 542 531
Oddział w Lublinie
Agata Stojko +48 730 277 044